Praktijk Rijbewijs B

Een van de twee onderdelen voor het behalen van uw autorijbewijs is dus het praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen wordt u in de auto begeleidt door uw rij-instructeur en tevens door een examinator. Deze examinator zal uw rijvaardigheid beoordelen. Het praktijkexamen duurt meestel rond de 60 minuten en bestaat uit een aantal vaste onderdelen.

Voordat het rijexamen begint zult u een verklaring van geschiktheid moeten krijgen, welke u krijgt wanneer er geen medische belemmeringen zijn gevonden door het CBR. Ook moet u reeds in het bezit zijn van uw theoriecertificaat voordat u mag deelnemen aan het praktijkexamen. Wanneer u slaagt voor het praktijkexamen kunt u uw rijbewijs ophalen bij uw plaatselijke gemeente.

Vaste Examen Onderdelen
De rit bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Hierbij is de beheersing van de auto erg belangrijk, net als het kijkgedrag. Ook het voorrang verlenen en het algemene inzicht in het verkeer is erg belangrijk. Ook worden tijdens de rit enkele speciale verrichtingen uitgevoerd zoals het fileparkeren of keren op de weg. Hiervoor kunt u overigens ook een tussentijdse toets doen zodat u tijdens het praktijkexamen geen speciale verrichtingen hoeft te doen.

Vaste Examen Onderdelen
Tijdens het praktijkexamen heeft u de volgende zaken nodig:

  • De oproepkaart
  • Een geldig theoriecertificaat
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Ingevuld formulier zelfreflectie

Adviesformulier
Hebt u een adviesformulier van een tussentijdse toets? neem deze gerust mee naar de examen dag. De examinator kan er naar vragen.

Bel 020-4630061 voor meer informatie of klik hier om u in te schrijven.

Verkeersopleider AYAT

Nu bijscholen, straks weer lekker lessen. Helaas kun je niet doen wat je het liefst doet: lesgeven. Ook wij als rijschoolhouders zijn hard getroffen door de lockdown

Contact

T:06-43176849 / 06-41641538
E: contact@ayat.nl

Westmallepad 9
1066 PP Amsterdam